Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Folkfest Malmö: GKN 5 – folkmusik med sting

23 oktober, 2021 @ 19:00 - 23:00

GKN 5 – folkmusik med sting
Lördag 23 oktober kl 19
Malmö Live
Biljetter: https://malmolive.se/program/malmo-folkfest-gkn5-guro-kvifte-nesheim-kvintett

Kvintetten GKN 5 bildades av Guro Kvifte Nesheim som bestämde sig för att bli kapellmästare. Hon var trött på att vara beroende av andra för att skapa musik och gjorde slag i saken när hon bjöd in sina favoritmusiker från både Norge och Sverige. Bandets repertoar innefattar både nyskriven- och traditionsmusik och med ett stort mått av musikalisk frihet, lek med rytmer och utsvävningar i melodierna, tar musikerna med gamla låtar till en samtida klangvärld.
Norska Guro Kvifte Nesheim visste redan som treåring att hon vill lära sig spela hardingfela. Strax fick hon hjälp av en traditionsbärare av stora mått, Salve Austenå, född 1927 som skaffade den lilla flickan en minifiol. Sedan dess besöker Guro Kvifte Nesheim varje sommar Salve Austenå för att lära sig nya låtar som hon tar med sig till sina musiker i GKN5.
GKN5 undersöker hur solokaraktären i hardingfelespelet går att bevara i samspel och de beskriver sitt sound som en orkestrerad hardingfela. En förutsättning de lyckas fullt ut med, Kvintettens klang får ut det mesta av felans resonanser. Du kommer dras in i en atmosfär som målar upp de karga norska fjordarna, finstämda melodier som i sin tur transformeras till ett kraftfullt transliknande tillstånd och fötterna börjar röra sig. Låt dig virvla runt i musiken!

Efter konserten spelar GKN 5 upp till dans och innan dess finns möjlighet till en crash course i svensk folkdans. Möjlighet till jam finns på flera ställen på Malmö Live.

I samarbete med ABF, Malmö Folk, Malmö Live och Musik i Syd. Konserten är en del av Folkfest Malmö.

På scen:
Guro Kvifte Nesheim: hardingfela
Thomas Eriksson: 12-strängad gitarr
Anna Frykstam: klarinett/basklarinett
Jens Linell: tamburin
Anna Gustavsson: nyckelharpa

Tillgänglighet i lokalen
Malmö Live är tillgänglighetsanpassat och har väl skyltade hissar till samtliga våningsplan. Rullstolsplatser till konserter bokar du via tel 040-34 35 00. För dig med nedsatt hörsel finns hörhjälpmedel att låna i garderoberna. Läs mer på www.malmolive.se

Detaljer

Datum:
23 oktober, 2021
Tid:
19:00 - 23:00
Webbplats:
https://malmolive.se/program/malmo-folkfest-gkn5-guro-kvifte-nesheim-kvintett

Plats

Malmö Live
Dag Hammarskjölds Torg 4
Malmö, 21118 SE
+ Google Map