Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malmö Folk goes Americana; Happy Heartaches

28 augusti, 2021 @ 17:00 - 23:30

► På scen: Seven Foot Frank & Happy Heartaches

SEVEN FOOT FRANK
– Seven Foot Frank är en akustisk duo som utforskar udda textmaterial genom de musikaliska idiomen från den amerikanska depressionen och förbudstiden. Tillsammans skapar de en parallell tidslinje där 1920-talet aldrig tog slut. Med tenorgitarr, banjo, mandolin, fiol och stämsång tar de med lyssnaren på en resa till en värld som är skev men välbekant. Låtarna, som letats fram från dammiga stenkakor eller till största del skrivits av bandet själv, har den där tidlösa kvalitén som tilltalar en publik i alla åldrar.
Frank Jirhamn som sjunger och spelar tenorgitarr och fiol är tidigare känd från det numera avsomnade Tall Dark Strangers och folkmusikrebellerna Molly på Rymmen.
Andra halvan av duon utgörs av kusinen Lukas Lindberg på banjo och mandolin och stämsång, även bekant från New Valley Stringband.
Seven Foot Frank kommer släppa sin debutskiva på vinyl genom skivetiketten Gammalthea under 2021.

HAPPY HEARTACHES
– På en bro mellan amerikansk old time- och bluegrassmusik står de fyra svenska musikerna i bandet Happy Heartaches och bjuder på glad hjärtekrossarmusik från andra sidan Atlanten. Happy Heartaches blandar egenskrivet material med personliga tolkningar av den amerikanska folkmusikens låtskatt och bjuder på musik om kärlekssorg, längtan, arbete, slit, släp, liv och död. Allt det som gör genren till det den är: sentimental, banal och alldeles, alldeles underbar. Musik rätt in i hjärtat. Kom förbi och hör Happy Heartaches riva av sina snabbaste solon och smörigaste countryballader. Tillsammans skapar bandet det perfekta soundet med fyra helgjutna röster, tillika fyra utmärkta instrumentalister, bluegrassens svar på Abba.
Happy Heartaches är:
– Albin Ekman – fiol, sång
– Alicia Jardine – banjo, mandolin, sång
– Brita Björs – kontrabas, sång
– Max Tellving – gitarr, sång

KURS I SQUAREDANCE
– Audun Reitzel har verkat som arrangör, dansledare, instruktör och caller i mer än 30 år i traditonell American Contra och Squaredance. Han har instruerat och undervisat vid otaliga dansevenemang över hela Danmark och även gästat som caller i USA. Audun Reitzels mångåriga arbete inom Trad. Contra och Squaredance har gjort honom känd i hela genren, bland både dansare och musiker.

PROGRAM
17.00-17.30 – Mingel
17.30-18.30 – Seven Foot Frank
18.30-19.00 – Paus
19.00-20.00 – Kurs i Squaredance (kom gärna en kvart innan för koll av biljetter så att vi kan starta direkt kl 19)
20.00-20.30 – Paus
20.30-21.30 – Happy Heartaches
21.30-natten lång… Squaredance och jam!

ENTRÉ
Konserter: öppen entré
Squaredance: gratisbiljetter behövs, skaffa via länken⬇️
https://billetto.se/…/americanakvall-squaredance…

OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.

► MALMÖ FOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se

Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

Instagram:
@malmofolkmalmofolk
#malmofolk

Detaljer

Datum:
28 augusti, 2021
Tid:
17:00 - 23:30