Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malmö Folk: Isak Eriksson & Magdalena Eriksson

20 november, 2021 @ 19:00

► På scen: Isak Eriksson & Magdalena Eriksson

Kvällens tema är Ångermanland.
Konserten:“Valfrid Rönnlund – ett spelmansporträtt” är resultatet av ett musikaliskt samarbete mellan de ångermanländska riksspelmännen Magdalena Eriksson från Gottne och Isak Eriksson från Säbrå. I ett stort projekt har de blåst liv i en nästan utdöd folkmusikskatt i Ångermanland som i över 70 års tid förvaltades och utformades av bonden och spelmannen Valfrid Rönnlund i Rö, ett par mil norr om Härnösand.
Genom ett lapptäcke av notsamlingar, muntliga berättelser, nyfunna glasplåtssamlingar, intervjuer med släktingar, och inte minst Svenskt Visarkivs rullbandsinspelning från 1950 med den då 80 år gamla Valfrid, framträder en skymt av hans liv och musik, både som en tänkande och medveten traditionsbärare och musiker, och i samklang med andra äldre spelmän från landskapet.

Till dans: danshits från Ångermanland.

***

Isak Eriksson från Säbrå, Härnösand, är riksspelman på låtar från Ångermanland. Soloskivan “Bullbiten” som släpptes 2019 har rosats av recensenter i så väl tidningen Lira som Spelmannen.

Magdalena Eriksson från Gottne, Örnsköldsvik, är också riksspelman på låtar från Ångermanland, har en musikerkandidat inom svensk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan, har ett släppt ett flertal album och gjort turnéer med bland annat Bjäran och Västanå teater.

► PROGRAM
19.00 – 19.45 Crash course i någon folkdans (40 kr)
20.00 – 21.00 Konsert
21.00 – 00.00 Spel till dans
+ jam
+ fika (cash is king!)

► ENTRÉ
Betalas med swish eller kontant i dörren. Inget förköp, så kom i god tid! Kaféet öppnar 19.30.
Entré: 140 kr. Medlem: 100 kr
Reducerat pris* (studenter, arbetslösa, ”över bron”): 70 kr
* Gäller endast medlemmar
Upp till 16 år: fri entré i vuxens sällskap.
Medlemsskap: 40 kr
Doors 7.30pm – concert 8pm – welcome!
Dörrarna öppnas 19.30 och stängs när konserten börjar 20.00. När konserten är slut och dansen tar vid ca 21.15 finns möjlighet att droppa in mot entré via swish.
OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

Instagram:
@malmofolkmalmofolk
#malmofolk

Detaljer

Datum:
20 november, 2021
Tid:
19:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/154851163392837

Plats

Malmö Folk
Barnens Scen, Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17
Malmö, 214 36 SE
+ Google Map