Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malmö Folk: Thomas Andersson & Kristina Bergström // Sven Midgren

12 mars, 2022 @ 18:00 - 21:00

► Till konsert: Thomas Andersson & Kristina bergström
En kväll med god musik, berättande och gott humör
Humor, värme och kunnande lyser från scenen när dessa två spelmän och berättare möter sin publik. De delar en gemensam övertygelse att muntliga berättelser får människor på gott humör och att musik i sig kan vara av världsklass, oavsett om den framförs på stora konserthus eller vid Per-Albintorpens köksbord. De djupdyker i människans liv och företeelser och serverar ett pärlband av låtar som alla är bäst. Vi får bland annat veta sanningar från bygden, lyssnar på de största hitsen från Norsjö och Malå och får förstås också veta senaste nytt på tramporgelfronten!
Kristina Bergström – tramporgelfantast och entertainer från Hälleström, Sjulsmark. Kristina är Norrbottens egen tramporgeldrottning och en sprakande entertainer som hittills verkat i det fördolda. Hon spelar med idel meriterade fiol- och nyckelharpospelmän och har snabbt gjort sig känd för sitt svängiga och dansanta spelsätt, parat med en obändig spelglädje.
Thomas Andersson – spelman och berättare från Bygdsiljum, Burträsk. Thomas är en levande spelmanslegend som också har gjort oförglömliga berättarföreställningar för scen och TV under de senaste decennierna. Medlem i den stilbildande folkmusikgruppen Burträskar’a och med gedigen kunskap om spelkonst och berättade från tidigare traditionsbärare. Sedan 2015 är Thomas hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten på Umeå Universitet.
Thomas Andersson och Kristina Bergström spelar till konsert och en stund till dans.

►Till Dans: Sven Midgren
Kanske en av sin generations flitigaste dansspelmän, med en bred och fyllig repertoar av allehanda dansmusik. Det blir garanterat skånelåtar på både längden och tvären och lika garanterat en hel del annat också. Svens spel präglas av lekfullhet och variation, i tät kontakt med dansarna.

► PROGRAM
19.00 – 19.45 Crash course i någån folkdans(40 kr)
20.00 – 21.00 Konsert
21.00 – 00.00 Spel till dans
+ jam
+ fika (cash is king!)
OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.

► ENTRÉ
Betalas med swish eller kontant i dörren. Inget förköp, så kom i god tid! Kaféet öppnar 19.30.
Entré: 140 kr. Medlem: 100 kr
Reducerat pris* (studenter, arbetslösa, ”över bron”): 70 kr
* Gäller endast medlemmar
Upp till 16 år: fri entré i vuxens sällskap.
Medlemskap: 40 kr
Doors 7pm – concert 8pm – welcome!
Dörrarna öppnas 19.00 och stängs när konserten börjar 20.00. När konserten är slut och dansen tar vid ca 21.15 finns möjlighet att droppa in mot entré.

► MALMÖ FOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.
Instagram:
@malmofolkmalmofolk
#malmofolk

https://www.facebook.com/events/1298909047240384/

Detaljer

Datum:
12 mars, 2022
Tid:
18:00 - 21:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1298909047240384/

Plats

Barnens Scen
Barnens Scen + Google Map