Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ansök om stipendium till Ethno Sweden

10 mars @ 00:00

Ethno-Stipendium 2024

Skånes Spelmansförbund möjliggör varje år för en ungdomsmedlem (18-30 år) i Skånes Spelmansförbund att delta i Ethno-lägret i Rättvik.

Redan nu kan du ansöka om stipendium från Skånes Spelmansförbund för att få bidrag till att delta i lägret. Lägeravgift och resa betalas av SSR (Sveriges Spelmäns
Riksförbund) och Skånes Spelmansförbund för dig som blir utsedd till stipendiat.

Vill du åka?
Skicka då in en kort beskrivning av dig själv och en kort motivering till varför du vill åka, senast 10 mars 2024 till: info@skanesspelmansforbund.se

Du som söker ska vara medlem i Skånes spelmansförbund 2024. Vi rekommenderar dig att samtidigt göra din ansökan för att kunna bli antagen till lägret direkt via hemsidan ethno.se (denna ska göras senast 30 april 15:00)

Om Ethno:
Ethno Sverige arrangeras i år 27 juni-5 juli.

Ethno är ett internationellt folkmusikläger för ungdomar mellan 18 och 30 år som träffas för att lära sig varandras musik, jamma och ha roligt tillsammans.
Det grundades 1990 och riktar sig till unga musiker (upp till 30 års ålder) med ett uppdrag att återuppliva och hålla liv i det globala kulturarvet.

Ethno finns idag i över 40 länder och på alla 6 kontinenter och engagerar unga människor genom en rad årliga internationella musikläger samt workshops, konserter och turnéer, och arbetar tillsammans med skolor, konservatorier och andra ungdomsgrupper för att främja fred, tolerans och förståelse.

Ethno Sverige är det äldsta och största Ethnolägret och har ägt rum i Dalarna varje sommar sedan 1990. Här samlas nära hundra unga folkmusiker från hela världen för att under åtta dagar byta låtar och adresser, dansa, spela, bada och lära sig mer om människor och musik från alla kontinenter. Lägret bygger på workshops där deltagare lär varandra, med hjälp av erfarna och skickliga konstnärliga mentorer.

Allt hårt och roligt arbete resulterar i två stora konserter, en på den prestigefyllda folkmusikfestivalen Bingsjöstämman, och den stora avslutningskonserten på Rättviksparken.

Mera information och anmälan på https://ethno.world/

Detaljer

Datum:
10 mars
Tid:
00:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1127454021582848