Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Folkrot 2024

12 juli @ 12:00 - 13 juli @ 23:59

Folkrot är en skånsk kultur- och folkmusikfestival, belägen på Spelmansgården norr om Hjärnarp, för människor i alla åldrar! Här sammanförs allt som är viktigt för hållbarheten av våra rötter och folkliga kultur, där alla får ta del av den otroliga skatt som Skåne besitter av folkmusik, folkdans, folktro, folksagor och hantverk. Dessutom har vi sju kurser för barn, unga och vuxna dagarna innan festivalen (till otroligt billiga priser!), välkommen även på dem.

I år blir det festival den 12-13 juli, och kurser den 10-12 juli. Artister i år blir bland annat Hialøsa, Marine & Roswall, Norudde & Wallin och så klart Familjen Carr som dessutom släpper sin nya skiva. Det blir också hantverksmarknad, workshops, VM i träskofiol och barnföreställningar.

Vi har ett mysigt kafé med både fika och mat och du kan campa gratis på vår äng alldeles intill festivalen. Hos oss brukar allt från små barn till ungdomar, familjer och äldre trivas och ha det bra.

Vi uppdaterar efterhand om sommarens bokningar och biljetter. Håll dig uppdaterad genom att trycka i att du är intresserad eller kommer, så får du en avisering när vi berättar mer om bästa skånska folkmusikfestivalen sommaren 2024.

Festivalen genomförs med stöd av Kulturrådet, Ängelholms kommun, Musik i Syd och Studieförbundet Bilda. Till kurserna får vi också stöd från Skånes Spelmansförbund och Lintonfonden.

Detaljer

Start:
12 juli @ 12:00
Slutar:
13 juli @ 23:59
Webbplats:
https://billetto.se/e/folkrot-2024-biljetter-1000408

Plats

Folkrot
Simontorpsvägen 122
Hjärnarp, 266 98 SE
+ Google Map