Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FredagsFolk på Boklunden med Hazelius Hedin!

1 mars @ 19:00

Välkomna till årets första upplaga av den nu väletablerade serien FredagsFolk på Boklunden i Torna Hällestad! Mitt bland vresbokarna fylls scenen av livemusik, folk strömmar till och startar helgen på bästa sätt. Dansrotundans varma atmosfär bjuder in till gemensamma upplevelser; köket är öppet och serverar en värmande soppbuffé med hembakt bröd, eller varför inte en dignande räkmacka och något gott att dricka därtill.

På scen denna gång står Johan Hedin och Esbjörn Hazelius – var för sig bland Sveriges främsta folkmusiker av idag. Tillsammans har de i duon Hazelius Hedin under snart 14 år hänfört publiken med sitt täta samspel och sina innerliga tolkningar av folksånger och danslåtar. Med klangerna från nyckelharpa, cittern, gitarr och violino d’amore tillsammans med Esbjörns hjärtevärmande sångstämma frammanar Hazelius Hedin sin omisskännliga, djupt berörande version av den svenska folkmusiken, och bjuder lyssnaren en vindlande resa genom gränslandet mellan då- och nutid!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=C6s3JJXGlCA&t=4s

Efter konserten röjer vi golvet och musikerna spelar upp till dans,
mejla info@boklunden.se om ni är intresserad av att spela till dans som pausmusiker.
Konserten är ett arrangemang av Boklunden i samarbete med Musik i Syd, Lund Kultur & Fritid, Bilda Folk och Skånes spelmansförbund.

Kvällens upplägg:
Portarna öppnas kl 17.30
Konsert kl 19
kl 20-23: Spontant spel, härligt häng, fritt jam, dans…
Entré: 200:- betalas i dörren, eller om du vill boka bord/förköpa biljetter så skicka ett mejl till info@boklunden.se.
Barn 12-18 år: 100:- , under 12 gratis.
Kontanter, bankkort och Swish accepteras.

Hitta hit:
Boklundens Konferens & Restaurang
Trollskogsvägen / Hällestad 351
247 95 Torna Hällestad
Med bil: Från den stora rondellen vid Dalby, kör upp för backen och in i Dalby. Med Dalby kyrka på vänster sida, kör ca 1.5 km till en liten rondell. Sväng vänster i rondellen mot Torna Hällestad.
I Torna Hällestad tar ni andra vägen till vänster (Trollskogsvägen). Kör c:a 1 km och ni kommer fram till Boklunden på höger sida.
Med cykel: Det tar ca 25 min att cykla från centrala Dalby, 60 min från Lund om man är hugad…
Med buss: Linje 161 och 159 till Torna Hällestad. (Tyvärr går sista bussen tillbaka från Torna Hällestad redan runt kl 19, däremot går sista bussen från Dalby mot Lund/Malmö 23.21; vid behov sätter vi upp en samåkningspool!)

Detaljer

Datum:
1 mars
Tid:
19:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/3584637025158232

Plats

Boklunden Konferens & Restaurang
Hällestad 351
Lund, 247 95 SE
+ Google Map