Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Låtkurs med Alva Bosdottir

20 mars @ 18:30 - 20:30

Anmälan här: https://www.bilda.nu/arr/1208907/latkurs-med-alva-bosdottir-918698

Häng med på en resa genom Skånes rika låtskatt med Alva Bosdottirs låtkurs i skånsk folkmusik. Lär dig spela och tolka låtarna med utgångspunkt i frågor som “Hur gestaltar man den här låten på bästa sätt? Vad har den för uttryck och karaktär? Hur får vi den att svänga?“

I den här kursen kommer du få lära dig låtar från Skåne av en av våra nyaste riksspelmän, Alva Bosdottir. Alva har ägnat de senaste 20 åren åt att gräva i Skånes låtskatt och har en stor repertoar med skånska melodier. Fokus kommer att ligga på bra melodier som du antagligen inte hört förut och några olika låttyper. Slängpolskor, valser och engelskor kommer att läras ut, och kanske något mer. Lite nörderi och mycket danssväng utlovas.

Alva blev sommaren 2023 riksspelman i Lund, och syns på scen framförallt i trion Hialøsa. Spel till dans ligger Alva varmt om hjärtat och hennes låtspel utgår alltid från dansen.

Kursen riktar sig till dig som kommit en bit på ditt instrument, och som är nyfiken på att lära dig fler låtar och fördjupa dig i melodispel. Kursen är öppen för alla instrument. Låtarna kommer läras ut på gehör, och i slutet av varje kurstillfälle ges möjlighet att spela in låtarna.

Kursen går över 4 tillfällen och innehållet kan anpassas utifrån gruppens önskemål (dock med ramen skånsk folkmusik).

Kostnad: 800 kr (det går att dela upp fakturan om du behöver det.)

Tid: 28 feb, 6 mars, 13 mars, 20 mars.
kl 18.30-20.30

Plats: Bildas lokal på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö. Lokalen ligger på Davidshall, nära bussar och tåg, för er som åker kollektivt.

Detaljer

Datum:
20 mars
Tid:
18:30 - 20:30
Webbplats:
http://www.bilda.nu/arr/1208907/latkurs-med-alva-bosdottir-918698

Plats

Studieförbundet Bilda Sydväst, Malmö