Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Trettonhelgsfest 2024! Spel och dans med Skånes Spelmansförbund!

5 januari @ 13:00 - 22:59

Trettonhelgsfest 2024!
Varmt välkomna att spela och dansa med Skånes Spelmansförbund!

Varmt välkomna att spela och dansa med Skånes Spelmansförbund!
Fredagen den 5 januari 2024
Östra Torn i Lund, Djingis Khan, Vita Huset, Uardavägen 131

Extra special i år: Vår årliga och mycket uppskattade trettonfest inleder med en kurs!

13-16 Kurs med Klint-Olle, som lär ut ”Spelmanslåtar från Hälsingland med omnejd.
Klint-Olle är musiker, filosof och bonde i Hälsingland. Han lever sitt liv bortom konsumtion och tv och det han producerar själv gör han med mycket irrationella metoder, hans livsfilosofi är att göra någonting av ingenting.
Klint-Olle har vi kunnat möta på spelmansstämmor, i Västerbrokören, och när han spelat upp till dans med sitt dragspel. Han har också haft ett nära förhållande till Skåne, då han studerat alternativ odling vid Tomelilla Folkhögskola, och även många gånger varit gäst vid Midnattskörens olika arrangemang i Lund.
Kostnad 100 kr för medlemmar i Skånes Spelmansförbund, annars 300 kr. Fika ingår. Arrangör för kursen är Midnattskören. Anmäl er helst innan årsskiftet till info@skanesspelmansforbund.se, så får ni instruktioner för betalning.

17:30 För dem som vill föreslår vi en gemensam picknickmiddag i goda vänners lag. Tanken är att man äter sin egen medhavda mat, eller kommer överens med någon man vill dela med, men inget gemensamt uppdukat bord.
Du är lika välkommen även om du bara vill spela och/eller dansa naturligtvis. Tag gärna med någon nyfiken vän!
Ca 19 Vi tar fram våra instrument och dansskor och fyller huset med musik och dans så länge vi orkar. I pausen bjuder förbundet på kaffe, te och kakor.

Festen har ingen organiserad programpunkt men vi kommer att ha en spellista, som vi hoppas blir fulltecknad. Anmäl dig gärna i förväg till listan på spelledare@skanesspelmansforbund.se
Du betalar inget inträde, men frivilliga arbetsinsatser i form av spel till dans, disk &- plock etc. mottages tacksamt.
Vi blir också glada och tacksamma om ni vill bli medlemmar och stödja föreningens arbete genom att betala medlemsavgift för 2024.

Plats: Östra Torn i Lund, Djingis Khan, Vita Huset, Uardavägen 131. Vita Huset ligger precis bakom Ica Nära Tornet. Tyvärr kan man dock inte använda parkeringarna framför butiken, men det finns en pendlarparkering på gångavstånd vid korsningen Sångarevägen/Ideongatan.
Närmaste busshållplats heter Uardavägen, men det är också smidigt att åka spårvägen till hållplats “Telefonplan” och sedan gå ca 300 m.

Dela och sprid! Tag gärna med någon vän!
Kontakt: info@skanesspelmansforbund.se
De senaste uppdateringarna hittar ni på www.skanesspelmansforbund.se samt vår facebooksida!

Details

Date:
5 januari
Time:
13:00 - 22:59
Website:
https://www.facebook.com/events/679202777648572

Venue

Vita Huset
Uardavägen 131A
Lund, SE
+ Google Map